Welkom bij AUVICOM, een bedrijf met een rijke geschiedenis van een halve eeuw in de audiovisuele sector. Onze reis begon op 1 april 1974, toen oprichter Donaat Van Den Daele, samen met zijn vrouw Roos Delbeke en later zijn broer Bernard Van Den Daele als stille vennoot, besloot om Hi-Fi Studio 44 op te richten. Wat begon als een passie voor audioapparatuur groeide al snel uit tot een bloeiend bedrijf.

Donaat Van Den Daele, afgestudeerd als technisch ingenieur aan het Narafi in Vorst, had al vroeg een interesse in audio- en Hi-Fi-apparatuur. Zijn eindwerk aan het Narafi was het ontwerpen en bouwen van een FM-radio met een aparte versterker, wat zijn technische vaardigheden en passie voor geluidstechnologie weerspiegelde.

Na enkele jaren als vertegenwoordiger in de weegschalen- en draaibankenindustrie te hebben gewerkt, besloot Donaat om zijn kennis en interesse te combineren en Hi-Fi Studio 44 op te richten.

De zolder van de gezinswoning in Dworp werd omgetoverd tot een gezellige luisterruimte, waar klanten op afspraak konden langskomen om hun favoriete muziek te beluisteren en audioapparatuur te kopen.

Donaat Van Den Daele

In de vroege jaren ’80 werd Hi-Fi Studio 44 uitgebreid met de verkoop van videorecorders en televisies en ging Donaat zich fulltime op de zaak focussen.

Merken als Grundig, Philips, Panasonic, JVC en Samsung werden aan het assortiment toegevoegd, waardoor het bedrijf snel groeide en een gevestigde naam werd in de audiovisuele industrie.

De samenwerking met BARCO, een vooraanstaande fabrikant van videoprojectoren, bleek van onschatbare waarde voor het bedrijf. BARCO’s innovatieve technologieën en producten werden al snel een integraal onderdeel van het aanbod van Hi-Fi Studio 44.

In de loop der jaren heeft Hi-Fi Studio 44 zich ontwikkeld tot AUVICOM, een toonaangevende leverancier van audiovisuele oplossingen met expertise in projectie, geluid en evenemententechnologie.

Tijdens deze periode werd ook de Rent-afdeling opgericht, die AUVICOM in staat stelde om audiovisuele apparatuur te verhuren voor evenementen en bijeenkomsten. Deze uitbreiding van diensten maakte van AUVICOM een veelzijdige partner voor klanten, met een volledig scala aan audiovisuele oplossingen.

Na het overlijden van oprichter Donaat Van Den Daele in 2003, nam zijn zoon Bart Van Den Daele de leiding over en leidde het bedrijf naar nieuwe hoogten. Samen met zijn broer Peter, die eerder actief was bij IT-bedrijf Oracle, zorgden ze samen voor een nieuwe impuls en richtte zich op de verdere groei van AUVICOM.

Bart Van Den Daele

Roos Delbeke – Rani Van Den Daele

Onder leiding van Bart en Peter werd AUVICOM een prominent speler in de audiovisuele industrie, met een sterke focus op innovatie en klantenservice. In 2019 trad ook de jongste dochter van Bart, Rani, toe tot het bedrijf na haar studies.

Als sales verantwoordelijke bracht Rani frisse ideeën en een nieuwe energie naar AUVICOM, wat resulteerde in een aanzienlijke omzetgroei en versterking van onze positie in de markt.

In 2008 verhuisde AUVICOM naar Halle, waar een ruimer pand werd betrokken om de groeiende activiteiten te accommoderen. Deze verhuis betekende een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf en bood nieuwe kansen voor uitbreiding en ontwikkeling.

Door middel van bedrijfsuitbreidingen en overnames, zoals CB Concept en GOBO (die respectievelijk AV Concept en AV Technics werden), heeft Auvicom haar dienstenaanbod verbreed en haar marktpositie versterkt.

De afgelopen decennia hebben Bart, Peter en Rani samen met het toegewijde team van AUVICOM zich ingezet om het bedrijf te laten groeien en bloeien. Dankzij hun leiderschap en visie heeft AUVICOM zich aangepast aan veranderende technologieën en marktomstandigheden, terwijl ze trouw bleven aan de kernwaarden van integriteit, kwaliteit en klantgerichtheid.

Peter Van Den Daele

Als een bedrijf met diepe wortels in de gemeenschap van zowel Dworp als Halle en een sterk internationaal bereik, kijken we met optimisme naar de toekomst en blijven we streven naar excellentie in alles wat we doen.

Dank u voor uw steun en blindelings vertrouwen gedurende deze vijftig jaar. We kijken ernaar uit om samen met u de volgende mijlpaal te bereiken waarin we AUVICOM zullen klaarstomen voor de volgende generatie.

Share This