In de nieuwsbrief van september kon u lezen hoe hybride events een essentieel onderdeel zullen vormen in het creëren van moderne event-belevingen.

In deze nieuwsbrief gaan we hier nog wat dieper op in. We geven u al een vooruitblik op de setup van complexe hybride events en de verschillende technieken die we hiervoor gebruiken. Aan de hand van verschillende voorbeelden illustreren we graag hoe u uw streaming-event, hoe groot of hoe klein ook, door de juiste keuzes te maken een professionele uitstraling kan geven.

Hieronder geven we u 3 voorbeelden die telkens en stapje verder gaan in complexiteit. Dit zijn slechts voorbeelden. Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk, wij tonen u wat technisch mogelijk is en hoe we u daarbij kunnen helpen.

Basic setup

Events waar 1 of meerdere personen presenteren, slechts een beperkte groep personen aanwezig kan zijn, maar waar een veelvoud aan personen (passief) moet kunnen volgen. Audio, video en presentaties worden live gestreamd via de gekende conferencing -of streaming platformen.

Voorbeeld: Een bedrijfsaankondiging die plaatsvindt in verschillende filialen op hetzelfde moment, voor het volledige personeel.

Medium setup

Deze setup is uitgebreider en vraagt een meer doorgedreven regie, zowel op het niveau van de sprekers als van het publiek.
Hier hebben we meerdere personen die gelijktijdig presenteren, dit kan vanop verschillende plaatsen en in verschillende talen. In het laatste geval worden dan simultane vertalingen toegevoegd of zelfs gebarentaal. Interactie vanuit het publiek is mogelijk met bvb een polling en Q&A module. In de regiekamer wordt alles live gemonteerd en gestreamd, via streamingplatformen.

Voorbeeld: Live persconferentie van de Vlaamse Regering mét gebarentaal, die wordt uitgezonden op nationale televisie en op Youtube.

Complexe setup

In complexe setups gooien we alle registers open qua mogelijkheden. Een zwaardere regie met meer video, meer audio, meer presentaties en meer sprekers vanuit verschillende locaties wereldwijd. Mogelijkheid tot integratie van live polling en Q&A. Alles wordt in goede banen geleid door een (web)presentator. Alles in een live montage met multiview streaming naar verschillende kanalen op hetzelfde moment.

Voorbeeld: Algemene vergadering van een globale organisatie met panelgespreken, presentaties en meerdere sprekers vanuit verschillende locaties wereldwijd. Inclusief verkiezingen van kandidaten, stemsessies over voorstellen en de mogelijkheid om vragen te stellen door het publiek.

U merkt dat er soms maar een vage lijn is tussen basic en meer complexe events. Eenvoudige setups kunnen uitgebreid worden met heel wat extra functies om zo uw event ongelimiteerde en professionele mogelijkheden te geven. In elke fase kan Auvicom deze expertise leveren.

Elk streaming-evenement is uniek en vereist een andere aanpak. Wij hebben voor u een presentatie klaar en lichten deze graag toe in een persoonlijke online ontmoeting.

Share This