Beeldschermcommunicatie wordt ook wel digital signage genoemd en is overal om ons heen! U heeft er waarschijnlijk de afgelopen week zelfs mee te maken gehad. Van informatievideo’s in wachtruimtes van ziekenhuizen tot incheckkiosken op de luchthaven of wegbeschrijvingen in hotels, digitale borden entertainen en informeren het publiek in openbare ruimtes, transportsystemen, musea, stadions, winkels, hotels, restaurants en bedrijfsgebouwen. En dit in alle soorten en maten.

Tegenwoordig is beeldschermcommunicatie de aangewezen manier om klanten, bezoekers en voorbijgangers te informeren te inspireren of te stimuleren. Bezoekers worden op de hoogte gesteld van informatie en/of aanbiedingen via een elektronisch bord in de desbetreffende ruimte. De toepassingen zijn bijna eindeloos.

Wat zijn de voordelen van beeldschermcommunicatie?

De voordelen zijn zeer gevarieerd. Afhankelijk van de manier waarop u beeldschermcommunicatie zal gebruiken, kunt u een of meer van de volgende voordelen behalen.

 • Verkort de waargenomen wachttijden:
  Met beeldschermcommunicatie in wachtruimtes bied je entertainment dat de waargenomen wachttijden verkort.
 • Verbeterde communicatie met klanten en werknemers:
  Mensen absorberen en onthouden informatie via beeldmateriaal beter dan informatie die enkel via tekst wordt geleverd.
 • Verhoogde inkomsten:
  Het delen van promoties en speciale aanbiedingen, het onder de aandacht brengen van producten en services en het gebruik van extra bewegwijzering kunnen de inkomsten van een bedrijf verhogen.
 • Eenvoudige wijzigingen en herzieningen van inhoud:
  Voor bedrijven die regelmatig hun serviceaanbod wijzigen of hun menu-items bijwerken, biedt beeldschermcommunicatie een betaalbare en eenvoudige manier om informatie onmiddellijk bij te werken.
 • Moderne uitstraling:
  Bedrijven moeten voortdurend evolueren om hun concurrenten bij te houden of te overtreffen. Met beeldschermcommunicatie toont u dat u mee bent met de nieuwste technologie.

Reken op Auvicom voor de installatie van een beeldschermcommunicatiesysteem.

De elementen van een installatie voor beeldschermcommunicatie kan je opdelen in drie categorieën:

   • Hardware: 
    De fysieke materialen die nodig zijn om een digitaal bord weer te geven en af te spelen. HD schermen, montagemateriaal, mediaspelers, bedrading en internettoegang.  En durf hier ‘out-of-the-box’ te denken! Stap misschien eens af van de standaard 16:9 LFD schermen maar installeer een speciaal formaat of een transparant of High Brightness outdoor of duaal scherm. De aantrekking en verbazing zal des te groot zijn bij de vele potentiële kijkers en het biedt u meer content creatieve mogelijkheden – voel je hier een voorbehoud, dan kunnen we jou zeker studioboost.eu aanbevelen. Deze diensten kunnen volledig door het Auvicom Team worden uitgevoerd. 
   • Licenties
    Beeldschermcommunicatiesystemen worden beheerd en aangestuurd vanuit 1 centraal punt, meestal een web-based portaal. De verschillende producenten bieden dit aan volgens een licentiemodel gebaseerd op het aantal schermen en/of gebruikers. Auvicom is een licentiepartner voor de meest gangbare producenten van beeldschermcommunicatiesystemen en verzorgt ook de nodige opleidingen voor deze.
   • NIEUW ! Creatieve display & content solutions met BOOST
    (lees verder onder de foto)

BOOST.
Creatieve display & content solutions

Fantastische beeldschermen hebben nood aan kwalitatieve visuele content met een relevante inhoud en een verfijnde uitstraling. Het is belangrijk dat de display feed op uw schermen steeds de juiste toon uitstraalt waar uw bedrijf, organisatie en merk voor staat. Met onze creative partner BOOST werken we nauw samen voor de creatie van passend, hoogwaardige & hybride visueel content.

BOOST is een studio die uw schermen helemaal tot leven brengen met video, fotografie, grafisch design, visuals, animaties, testimonials,… Er kan gestart worden vanuit een reeds bestaande scherm configuratie of in samenwerking met Auvicom biedt BOOST content advies en creatie voor nieuwe scherm configuraties.

Op deze manier wordt uw communicatiestijl efficiënter, coherenter en herkenbaarder, want sterke content zorgt voor een maximaal effect van uw boodschap op de verschillende schermen.

www.studioboost.eu

Soms kan er ook content die mogelijk afkomstig is van een derde partij zoals feeds voor sociale media, weersvoorspellingen en nieuwsberichten, naast eigen content, worden weergegeven.

Wil je meer weten over beeldschermcommunicatie of creatieve content? Contacteer ons!

BOOST is opgericht door Nicolas Vantomme (filmmaker, photographer & art-director) www.nicolasvantomme.com

Share This