Techorama en Auvicom, een gedeelde passie voor innovatie en technologische vooruitgang

In 2024 vierde Techorama, de jaarlijkse internationale technologieconferentie, zijn tiende verjaardag in Kinepolis Antwerpen. Wat begon als een ambitieus initiatief in 2014, is nu uitgegroeid tot een prestigieus evenement dat jaarlijks ongeveer 1.700 IT-professionals, ontwikkelaars en dataspecialisten uit heel Europa aantrekt. Met een sterke focus op inhoud van hoge kwaliteit en een indrukwekkende line-up van internationale sprekers, heeft Techorama zijn reputatie als toonaangevende conferentie gevestigd.

Al sinds de eerste editie in 2014, georganiseerd in Utopolis Mechelen, is Auvicom een trouwe partner geweest. Verantwoordelijk voor de volledige audiovisuele ondersteuning – van licht en geluid tot projectie en stroomvoorziening – heeft Auvicom een cruciale rol gespeeld in het succes en de groei van Techorama. Voor Auvicom betekent dit project niet zomaar een samenwerking, maar een jaarlijks hoogtepunt waarin ze hun technische expertise en vakmanschap kunnen laten schitteren.

Een indrukwekkende technische setup

Tijdens de jubileumeditie in 2024, die plaatsvond in Kinepolis Antwerpen, zorgde Auvicom voor een uitgebreide setup die de toon zette voor een naadloos evenement. Met een volledig team was Auvicom vijf dagen aanwezig – voor, tijdens en na het event – om alles van opbouw tot afbraak perfect te coördineren. Deze intensieve inzet zorgde ervoor dat zowel de keynote -als breakout-sessies soepel verliepen.

Het feit dat de zalen van Kinepolis zijn uitgerust met uitstekende projectieschermen en een hoogwaardige audio-installatie bood een aanzienlijke meerwaarde. De AV-oplossingen van Auvicom konden hier naadloos op worden aangesloten, waardoor we onze aandacht volledig konden richten op het verder optimaliseren van de audiovisuele ervaring.

De hoofdzaal, waar de belangrijkste keynotes werden gehouden, werd volledig uitgerust met moving heads, front- en backverlichting, PTZ-camera’s, en een geavanceerde Encore Barco-regie. Deze setup creëerde een indrukwekkende en meeslepende ervaring voor het publiek.

Naast de keynotes in de hoofdzaal vonden er gedurende de 2 dagen van het event ook continu verschillende breakout-sessies plaats in 10 aparte zalen, elk ook uitgerust met een volledig AV-regiesysteem. Mobiele Auvicom-techniekers en vertegenwoordigers van Techorama in elke zaal garandeerden dat elk aspect van deze sessies vlekkeloos verliep.

Al 10 jaar ondersteunt Auvicom ons bij elke editie van Techorama. Hun toewijding, oog voor detail en technische expertise hebben niet alleen geholpen om onze visie waar te maken, maar hebben ons evenement naar een hoger niveau getild. Het team van Auvicom zorgt keer op keer voor een vlekkeloze technische uitvoering, en we kunnen ons geen betere partner voorstellen om ons te begeleiden op dit technologisch avontuur.

Gill Cleeren

Oprichter, Techorama

Techorama is Fun(fair)!

Bij Techorama draait alles om beleving, en dit jaar werd dat naar een nieuw niveau getild met het thema Funfair. De locatie was tot in de kleinste details versierd met levendige animaties en circusaccenten, wat zorgde voor een unieke sfeer. De foyer werd omgetoverd tot een kleurrijke kermis, compleet met spelletjes, kraampjes buiten én een indrukwekkend reuzenrad, waardoor bezoekers zich volledig konden onderdompelen in de feestelijke ambiance.

Auvicom zorgde niet alleen voor de audiovisuele componenten, maar ook voor de stroomvoorziening. In samenwerking met Bear in Mind werd een thematische tunnel naar de hoofdzaal gecreëerd, wat bijdroeg aan de unieke sfeer van het evenement.

Een waardevol partnerschap

Met Techorama als een van de grootste B2B-projecten voor Kinepolis Antwerpen, blijft Auvicom elk jaar opnieuw de technische ruggengraat vormen van een van de meest invloedrijke conferenties in de sector.

Dit jubileum markeert niet alleen vele jaren van succesvol samenwerken, maar ook een gedeelde passie voor innovatie en technologische vooruitgang, zowel voor Auvicom als voor Techorama.

Techorama is voor ons elk jaar een project waar we naar uitkijken. Dit is niet zomaar een evenement; het is een onvergetelijke totaalervaring! Elk jaar streven we ernaar om een showcase te creëren waarin we laten zien wat we technisch in huis hebben. We tillen de beleving naar een hoger niveau door de mogelijkheden van audiovisuele technologie volledig te benutten. De samenwerking met het team van Techorama verloopt altijd naadloos. We zijn trots dat we al 10 jaar de technische ruggengraat mogen zijn van dit fantastische evenement.

Stefan Roosens

Rent Manager, Auvicom

Kom naar Techorama Nederland of 2025 in Antwerpen!

Mis de kans niet om zelf onderdeel te zijn van deze unieke ervaring! Techorama 2024 Nederland vindt plaats op 7 – 9 oktober in Utrecht, waar we opnieuw klaarstaan om onze technische expertise te tonen. En voor degenen die verder vooruitplannen: Techorama 2025 keert terug naar Kinepolis Antwerpen op 26 – 28 mei. De ticketverkoop begint in oktober 2024, en het hoofdthema zal volledig draaien rondom sport. Markeer deze data alvast in je agenda en beleef het zelf!

Share This