Beobank en Auvicom werkten in het verleden al regelmatig samen voor grote bedrijfsevenementen met huur van audiovisueel materiaal. Recent deed Beobank ook beroep op de expertise van Auvicom voor de audiovisuele inrichting van verschillende zalen in Beobank House, de gloednieuwe hoofdzetel te Brussel.

Beobank is een Belgische retailbank die deel uitmaakt van de Franse groep Crédit Mutuel.  De missie van Beobank is hun klanten in elke fase van hun leven de best mogelijke ondersteuning te geven, door gepersonaliseerde oplossingen te bieden en een duurzame relatie op te bouwen. Beobank heeft een verkoopnetwerk van 213 vestigingen in heel België, 1.300 medewerkers en bijna 750.000 particuliere en professionele klanten.

De ligging voor de nieuwe Belgische hoofdzetel “Beobank House”, vlak bij de Noordwijk en de Kleine Ring in het centrum van Brussel, werd gekozen omdat het aan een aantal belangrijke criteria voldeed: een goede bereikbaarheid, goed zichtbaar in de stad, flexibele, open en lichte ruimtes en een duurzaam gebouw dat zo de waarden van de bank weerspiegelt. Beobank House is vooral een heel gastvrije plek om te werken. Alles is er aanwezig om je job aangenaam en efficiënt te maken en om interacties en samenwerking tussen de medewerkers te stimuleren!

U kan de taal van de ondertiteling hierboven in het YouTube venster aanpassen (wieltje settings).

Een serieuze audiovisuele uitdaging

De belangrijkste uitdaging voor Auvicom voor dit nieuwe hoofdkantoor bestond er in dat alle audiovisuele apparatuur moest voldoen aan een hoge kwaliteit enerzijds maar ook gemakkelijk in gebruik anderzijds. In totaal moesten er 5 opleidingszalen, een auditorium voor 100 personen én een boardroom worden uitgerust met de nieuwste technieken en systemen voor audio, video, streaming, presenteren en vergaderen. Een uitdagend en veeleisend project waarbij alle expertise die Auvicom in huis heeft, werd aangewend.

Mochten we opnieuw beginnen zouden we zeker weer beroep doen op Auvicom. Ze zijn een partner die luistert naar de klant en stellen alles in het werk om de juiste oplossing te bieden. Auvicom beschikt over een zeer hoog expertiseniveau en biedt uitstekende technische ondersteuning en service na verkoop.

Pierre Delvaux

Chief Operating Officer, Beobank

Het voordeel van een nieuw gebouw is dat de audiovisuele apparatuur in één keer in het hele gebouw kon worden gestandaardiseerd en alle passende bekabeling vooraf zo goed als mogelijk kon worden gepland (al was het niet evident om alle violen van de verschillende partners gelijk te stemmen).

Een zuil te veel in het auditorium

Sommige zalen hadden zeer specifieke behoeften, zoals het houden van vergaderingen op afstand of het integreren van de structurele elementen van het gebouw. Door de juiste in-house expertise kon Auvicom niet enkel het juiste materiaal voorstellen dat aan al deze behoeften voldeed, maar ook alles perfect integreren en afstellen.

In het auditorium, een prachtige zaal die plaats biedt aan 100 personen, was er een grote muurprojectie voorzien, maar een grote zuil in het midden van de zaal maakte dat een oplossing met 2 projectoren zich hier opdrong. Een ingewikkelde en complexe oplossing.

Auvicom kon dit realiseren met slechts 1 projector. Door een Barco F90-4K13 projector zodanig in te stellen dat langs de zuil toch het haarscherpe 4K-beeld in de juiste grootte op de presentatiemuur werd geprojecteerd konden ze de klus klaren.

Met deze installatie bij Beobank bewijst Auvicom eens te meer dat het in staat is om hoogwaardige superprojecten af te leveren. Een knappe realisatie dank zij onze bijna 50 jaar audiovisuele expertise die we ook leerden in de vele kleinere projecten.

Bart Van Den Daele

General Manager, Auvicom

Technische uitrusting van de verschillende zalen

Auditorium

Verschillende afdelingen van Beobank houden hier regelmatig teamvergaderingen, informatievergaderingen, opleidingssessies en workshops. Het is een zaal met een volle agenda en met een eenvoudige bediening.

Zoals hierboven al beschreven, werd er een Barco F90-4K13 ingezet waarmee een beeld van 5,80m breed x 3,26m hoog wordt geprojecteerd. De projectiemuur werd voorbereid tot een perfect vlak en behandeld met speciale projectieverf.

De setup van het auditorium bestaat uit draadloze microfoons van Shure en een audio-oplossing van Yamaha in een stijlvol discreet design. 2 Panasonic PTZ-camera’s zorgen voor de beeldcaptatie tijdens evenementen. De regieruimte bevindt zich in een afgesloten ruimte achteraan in de zaal en bestaat o.a. uit een door Crestron gestuurde Biamp audioprocessor en de krachtige S3-4K Barco videoprocessor, voor volledige controle van multi-picture beeldregie met live-schermbeheer en superieure beeldkwaliteit[1]. Alle voorbereidingen voor simultane vertalingen werden ook voorzien, zodat dit later eenvoudig kan worden ingehuurd.

Bij meer complexe evenementen in het auditorium fungeert Auvicom ook als operator.

 

[1] Het gehele Auvicom-installatieteam is Barco-gecertificeerd

De Boardroom

De Boardroom is een klein technologisch juweeltje dat plaats biedt aan 26 personen. De ruimte moest sober, gedistingeerd en gastvrij zijn en vergaderingen mogelijk maken die geen specifieke apparatuur vereisen. Tegelijkertijd kan De Boardroom ook veeleisende vergaderingen aan met zowel interne en externe audio- en videocommunicatie.

Om de soberheid en elegantie van een directiekamer te behouden, werd besloten alle elektronische apparatuur onder te brengen in één grote op maat gemaakte tafel (Pami). Afhankelijk van het soort vergadering kan de apparatuur, op verzoek, ter beschikking gesteld worden van de deelnemers.

We hadden zeer nauwkeurige specificaties en na een aanbesteding kozen we al snel voor Auvicom, die niet alleen onze behoeften vanaf het begin begreep, maar ook een open oplossing voorstelde…

Axel Taillieu

Senior Project Manager , Beobank

Auvicom kon door middel van de geautomatiseerde systemen van Arthur Holm de bovenvermelde hardware inbouwen in de lange tafel. Met 1 druk op de knop kunnen alle monitoren, microfoons, luidsprekers en aansluitdoosjes tevoorschijn worden getoverd. Voeg hier nog een indrukwekkend 98inch scherm van Samsung aan toe en alle nodige apparatuur voor videoconferenties en een regieruimte met ruimte voor simultaanvertaling en je creëert als het ware de boardroom van de toekomst.

Opleidingszalen

De 5 opleidingszalen, die plaats bieden aan 18 tot 26 personen, zijn allemaal ontworpen om verschillende soorten opleidingen te garanderen met een maximum aan gebruiksgemak. Ze zijn allemaal uitgerust met touchscreens, 98inch monitoren van Samsung, videoconferentie-systemen van Cisco[2], directionele camera’s, audioversterking, microfoons, uitzend- en streamingsystemen, opnamesystemen en alle mogelijke vormen van connectiviteit.

 

[2] Niet door Auvicom geleverd, wel geïnstalleerd

Wens je meer informatie over hoe Auvicom projecten aanpakt ?
Aarzel niet ons te contacteren.

Share This