NEVER LET A GOOD CRISIS GO TO WASTE (W. Churchill)

De manier waarop we mensen ontmoeten, informeren en entertainen is definitief veranderd. De laatste 2 jaar zochten bedrijven dan ook overal ter wereld naar nieuwe oplossingen om hun boodschap optimaal te kunnen overbrengen. Er ontstond een nieuwe manier van vergaderen en evenementen organiseren. Naast alle ellende die de Covid-crisis met zich meebracht, lag de pandemie ook aan de basis van het toegankelijker maken van online hybride evenementen.

De bestaande drempelvrees om elkaar online op te zoeken verdween en alles raakte in een stroomversnelling. Hierdoor staan we vandaag technologisch op een niveau dat we in theorie pas binnen 5 jaar hadden gehaald.

SPOILERALERT: Een Zoom-meeting is geen hybride evenement

Zoals het steeds gaat met nieuwe termen worden ze, na een tijdje, te pas en te onpas gebruikt. Ook het woord ‘hybride’. We zien maar al te vaak commerciële e-mails waar hardware of software wordt aangeprezen onder de vorm van ‘hybride oplossingen’. Veel van deze informatie komt amper in de buurt van wat een echt hybride evenement inhoudt.

EVEN OPFRISSEN

Hybride evenementen of vergaderingen zijn simpelweg een mix van live en virtuele evenementen. Je neemt je live evenement, compleet met een publiek, inhoud en meer, en je voegt er een virtueel onderdeel aan toe zodat je publiek kan bereiken en hen laten deelnemen. Zo raken ze betrokken bij dit gebeuren, waar ze zich ook bevinden. Engagement is het essentiële ingrediënt in hybride evenementen, maar vormt tegelijk ook een nieuwe uitdaging.

Hybride evenementen en vergaderingen combineren de voordelen van live en virtuele interactie tussen live of virtuele presentatoren, persoonlijke deelnemers en virtuele deelnemers.

Wanneer je meer wenst te lezen over de werking van Live Hybride Streaming Events verwijzen we graag naar een vorige nieuwsbrief.

HYBRIDE IS EEN BLIJVERTJE

Was alle ervaring die we willens nillens hebben opgedaan vandaag, op de vooravond van het rijk der vrijheid, dan voor niets? Sowieso niet. Live face-to-face evenementen zullen uiteraard terugkomen, al dan niet in een vorm die we ons amper nog herinneren. De realiteit is dat de nieuwe technologie altijd zal blijven bestaan als onontbeerlijk onderdeel met onmisbare meerwaarde van live evenementen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn kostenen tijdsbeheer maar ook, en niet in mindere mate, de globalisering van zowel doelgroepen als potentiële sprekers. Dit resulteert in meer waardevolle en aantrekkelijkere evenementen.

100% LIVE IS DUUR

Sterke live evenementen staan of vallen met de kwaliteit van de act, meestal het niveau van de sprekers. Goede sprekers zijn echter duur, wonen niet naast de deur en zijn niet constant bereid de halve wereld rond te reizen voor een 30 minuten praatje. Lees: indrukwekkende sprekersfacturen en dure reis- en hotelkosten.

Door van je live evenement een hybride evenement te maken kan je:

  • Enorm besparen op reiskosten door virtuele sprekers met een live publiek te laten engageren
  • Strenge Covid-reisregels vermijden en dus éénvoudig sprekers uit niet EU-landen laten presenteren
  • Top-sprekers op de affiche plaatsen die je anders nooit live zou kunnen opvoeren.

PRACTICE WHAT WE PREACH

Niet toevallig hecht Auvicom als professioneel audiovisueel bedrijf zeer veel belang aan de wijze waarop bepaalde termen, zoals hier hybride evenementen, worden gebruikt. Doorheen onze jarenlange ervaring bij het ondersteunen van talloze interne & externe events zagen we immers maar al te vaak appels die als peren werden aangeboden.

Echte hybride evenementen organiseren, zoals hierboven beschreven, kan enkel met de ondersteuning van een hooggekwalificeerd team dat beschikt over de nieuwste A/V-apparatuur en technieken. Auvicom is een van de grootste audiovisuele bedrijven in België en heeft talloze live, virtuele en hybride evenementen achter haar naam. Bij ons is uw hybride evenement 100% in goede handen.

Wist je trouwens dat Auvicom steeds contact opneemt met alle virtuele sprekers om de audio- en videokwaliteit op voorhand te controleren, bij te sturen en te optimaliseren?

Wens je meer informatie over onze hybride evenement of vergaderoplossingen? Wij vertellen er je graag alles over in een persoonlijk gesprek.

Share This